Terug

Volg Vandaag Inside

Knappe actie van Stekelenburg op WK 2010 verkozen tot mooiste redding ooit

Knappe actie van Stekelenburg op WK 2010 verkozen tot mooiste redding ooit

9 juni 2020, 17:36

De wijze waarop doelman Maarten Stekelenburg op het WK van 2010 in de kwartfinale tegen Brazilië een schot van Kaká uit de kruising tikte, is de mooiste Nederlandse keepersredding ooit. Stekelenburg eindigde bovenaan in de verkiezing die de VARAgids organiseerde.

De makers van het blad vroegen twintig voetbalkenners om hun top 3 te maken van mooiste reddingen. De vakjury bestond uit onder anderen Wilfred Genee, Hélène Hendriks, Kees Jansma, Jack van Gelder, Aad300, Frank Evenblij en diverse andere sportjournalisten.

Stekelenburg kwam als winnaar uit de bus. De doelman voorkwam op het WK 2010 met een prachtige redding een grotere achterstand van Oranje. Dankzij twee doelpunten van Wesley Sneijder trok Oranje in de tweede helft het duel met de 'Seleção' naar zich toe. "Als je aan een prachtige redding denkt, dan is dit het. Perfecte timing op een cruciaal moment in de wedstrijd", zegt Rivkah op het Veld. "Ik telde hem al, iedereen volgens mij", aldus voetbalcommentator Wytse van der Goot. "Buiten het feit dat het een geweldige redding is, maakte hij Oranje hiermee bijna wereldkampioen. Was deze er ingegaan, hadden we er zeker uit gelegen."

De redding van Stekelenburg kreeg de voorkeur boven de gestopte penalty's door Tim Krul (Nederland - Costa Rica, WK 2014) en Hans van Breukelen (finale EK 1988 tegen de Sovjet-Unie).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.