Terug

Volg Vandaag Inside

Klopp verbijsterd door column Kieft: 'Waar heeft hij het over?'

Klopp verbijsterd door column Kieft: 'Waar heeft hij het over?'

13 apr 2022, 10:00

Jürgen Klopp heeft gereageerd op een column van Wim Kieft in De Telegraaf, van een maand geleden. Daarin stelde Kieft dat Liverpool-assistent Pepijn Lijnders zijn rol in het succes van Liverpool overschatte. Daar is Klopp het overduidelijk niet mee eens: in een interview met Voetbal International wilde de Duitse oefentrainer dat per se rechtzetten.

'Tijdens een interview voor de Nederlandse televisie zorgde de assistent van Klopp voor kromme tenen door continu over ’Jürgen en ik’ te spreken', schreef Kieft in zijn column. 'Hij had het maar over de fijne samenwerking, de openheid van hun relatie en het vertrouwen dat daaruit was ontstaan. Een opzichtige poging om de eer op zichzelf te betrekken of op z’n minst een deel van de eer van de prestaties van Liverpool op te eisen.'

Volgens Kieft staat de assistent niet onder druk. 'Voor hem is het gemakkelijk meedansen op tafel en onderdeel zijn van een succesvolle groep zonder verantwoordelijk te worden gehouden voor het succes. Dat mag Lijnders weleens onder zijn neus gewreven worden', aldus de vriend van de show. Zijn kritische column zorgde echter voor verontwaardiging bij Klopp: 'Toen ik dat las, dacht ik: Waar heeft hij het over? Ik vond het echt niet oké'.

De Duitser gaat verder: 'Normaal gesproken kan het me niets schelen wat er over ons wordt geschreven, maar hier wilde ik het toch over hebben, zodat we het kunnen uitleggen. Het was heel complimenteus naar mij toe, alsof het allemaal mijn succes was. Maar nee, dat is niet zo. Dan snap je niet hoe we werken. Dat is geen probleem, maar dan leg ik het graag uit. Want het is namelijk wel degelijk wij. Zo zien wij het en ik wil er gewoon zeker van zijn dat iedereen dat begrijpt'.

De beslissingen die ik neem zijn gebaseerd op alle informatie die ik van hen krijg. Dat is één ding. Maar daarbovenop is Pep ook nog eens heel invloedrijk omdat hij zó enthousiast is over de manier waarop we spelen. Daarin stimuleren we elkaar. Pep is echt een uitstekende coach en zal ook een uitstekende manager zijn. We besloten de job samen te doen en we genieten er ook ontzettend van. Daarom dacht ik: We moeten hier duidelijkheid over verschaffen', besluit de hoofdtrainer van Liverpool.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.