Terug

Volg Vandaag Inside

Klopp onder de indruk van vrouwlijke scheidsrechter

Klopp onder de indruk van vrouwlijke scheidsrechter

15 aug 2019, 04:33

Trainer Jürgen Klopp van Liverpool is erg tevreden over het optreden van scheidsrechter Stéphanie Frappart tijdens de finale van de Europese Supercup tussen zijn ploeg en Chelsea. "Als wij zo hadden gespeeld als zij heeft gefloten, dan hadden we met 6-0 gewonnen", zei hij.

Liverpool won de Europese Supercup uiteindelijk na strafschoppen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tijdens reguliere speeltijd (1-1). De verlenging leverde ook geen winnaar op (2-2).

De Europese Supercup stond voor het eerst onder leiding van een vrouw. De Française Frappart was ook al de eerste vrouw die een wedstrijd in de hoogste Franse klasse voor mannen (Ligue 1) floot. Dat ging toen om de wedstrijd tussen Amiens en Strasbourg. Frappart was vorige maand scheidsrechter bij de finale van het WK voor vrouwen tussen de Verenigde Staten en Nederland.

Het was niet voor het eerst dat een vrouw een wedstrijd tussen twee mannenteams in een Europese competitie leidde. Nicole Petignat uit Zwitserland floot tussen 2004 en 2009 drie kwalificatiewedstrijden in de toenmalige UEFA Cup.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.