Terug

Volg Vandaag Inside

Juventus komend seizoen uitgesloten van Europees voetbal

Juventus komend seizoen uitgesloten van Europees voetbal

28 juli 2023, 20:14

Juventus mag dit seizoen niet meedoen aan een Europees toernooi. Vanwege financiële malversaties weigert de UEFA de Italiaanse recordkampioen de toegang tot de play-offs voor de Conference League, waarvoor de club zich als de nummer 7 van de Serie A wel had geplaatst.

In het afgelopen seizoen werd Juventus in eigen land al gestraft met 10 punten aftrek en een geldboete vanwege de fraude, vooral door onrechtmatigheden bij transfers. De UEFA legde Juventus nog eens een boete op van 20 miljoen euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

Voorzitter Gianluca Ferrero van Juventus zei de beslissing van de UEFA te accepteren. Hij voegde daaraan toe dat dit geen schuldbekentenis is. "We betreuren de beslissing, maar zien af van ons recht in beroep te gaan. We willen deze periode nu afsluiten. Maar we zijn het niet eens met de wijze waarop de UEFA onze handelswijze heeft geïnterpreteerd."

Juventus zei dat bij een eventuele beroepsprocedure ook deelname aan de Champions League in het seizoen 2024-2025 in het geding zou kunnen komen. "En dat willen we uiteraard voorkomen. Daarom richten we ons nu op de komende competitie in eigen land."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.