Terug

Volg Vandaag Inside

Jumbo stopt na ophef rond WK-reclame ook met spaaractie

Jumbo stopt na ophef rond WK-reclame ook met spaaractie

11 nov 2022, 17:26

Supermarktketen Jumbo heeft ook zijn WK-spaaractie stopgezet. Dat heeft het winkelbedrijf op Twitter bevestigd nadat klanten merkten dat de gespaarde zegels niet meer zichtbaar waren op hun account. De bijbehorende reclame trok Jumbo al eerder terug.

In die reclame waren hossende bouwvakkers te zien. Dat leverde kritiek op omdat bij de bouw van de WK-stadions in Qatar bouwvakkers uit Zuid-Azië zeer slecht behandeld zijn. Volgens onderzoeken zijn duizenden van die migranten, die vooral uit landen als Bangladesh en Nepal kwamen, overleden.

De WK-actie van Jumbo draaide rond een oranje spencer. Klanten van de supermarkten kregen zegels als ze voor een bepaald bedrag aankopen deden. Met genoeg zegels kon het kledingstuk dan worden opgehaald in de winkel. Jumbo zegt nu dat de spencer en andere Oranje-artikelen nog wel te koop zijn ondanks het beëindigen van de spaaractie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.