Terug

Volg Vandaag Inside

Journalist Left Laser doet aangifte tegen VVD-voorlichter na weggooien microfoon

Journalist Left Laser doet aangifte tegen VVD-voorlichter na weggooien microfoon

18 juli 2023, 16:22

Een verslaggever van het linkse YouTubekanaal Left Laser heeft aangifte gedaan tegen VVD-voorlichter Kees Berghuis voor het wegtrekken en -gooien van zijn microfoon.

"Ja, ik heb inmiddels aangifte gedaan", zegt Bob, die zijn achternaam uit de publiciteit houdt. "Ik heb nog de beelden aangeleverd als bewijsmateriaal." Hij heeft de hoop "dat er een grens wordt getrokken dat je van journalisten afblijft", vertelt hij ook. "Zeker van een partij die beweert dat iedereen die aan journalisten komt opgesloten moet worden."

Er is echter een verschil tussen hoop en verwachting, benadrukt hij ook. "Ik verwacht helemaal niks", zegt hij over de afloop. "Ze hebben het opgenomen als vernieling. Er is ook niet heel veel schade, alleen wat krasjes. Wat ons betreft, is het ook afgerond. We hebben nog contact gehad met Kees Berghuis en hij heeft zijn excuses aangeboden. We gaan er zelf ook met gestrekt been in en vinden onszelf niet heel zielig, maar we willen wel duidelijk maken dat dit niet kan."

In een video die een week geleden verscheen, is te zien hoe Berghuis de microfoon van de journalist uit zijn handen trekt en weggooit, nadat hij enkele keren had geprobeerd een vraag aan VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans te stellen. Thomas Bruning, algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, adviseerde de journalist al eerder om aangifte te doen van het incident.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.