Terug

Volg Vandaag Inside

Josip Sutalo reageert op uitspraken van Andy van der Meijde: 'Vreemd'

11 okt 2023, 14:11

Josip Sutalo heeft vanuit Kroatië gereageerd op de uitspraken van Andy van der Meijde. Andy beweerde namelijk maandagavond in Veronica Offside dat de Kroatische verdediger last van heimwee heeft en met niemand contact heeft bij Ajax. Volgens de oud-voetballer praat Sutalo zelfs niet met zijn eigen landgenoten Borna Sosa en Jakov Medic.

"Vreemd. Ik ben namelijk de hele tijd bij ze", reageert Sutalo tegenover journalist Izak Ante Sucic van Germanijak. De 23-jarige verdediger is op dit moment in Kroatië voor de interland tegen Turkije en wil verder ook niet ingaan op de kritiek die hij over zich heen krijgt.

"Ik wil daar helemaal niet op ingaan", zegt Sutalo. "Ik heb deze zomer een aantal concrete aanbiedingen gehad en daarna nog interesse van serieuze Europese clubs. Grote clubs in hun competities. Ik heb voor Ajax gekozen omdat ik denk dat dit voor mij de beste optie is. Omdat het een grote club is en ik zeker weet dat ik geen fout heb gemaakt."

De Kroatische international is met 20,5 miljoen euro de duurste speler die afgelopen zomer werd gehaald door Ajax, maar kent vooralsnog aanpassingsproblemen. Trainer Maurice Steijn zat recentelijk met Sutalo om de tafel. "Ik heb een open gesprek met hem gehad. Je kijkt ook naar de persoonlijkheid. Hij houdt zich staande tegen een topland als Spanje, dus hij heeft kwaliteiten", zei hij tegen ESPN.

"Hij is met veel bombarie binnengehaald, voor veel geld en dat schept verwachtingen die misschien niet bij zijn persoonlijkheid passen. Soms is iemand een persoonlijkheid zonder dat hij dat verbaal is", aldus Steijn.

Bekijk de uitspraken van Andy over Sutalo terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.