Terug

Volg Vandaag Inside

'Joran van der Sloot bekent moord op Natalee Holloway'

18 okt 2023, 08:31

Joran van der Sloot heeft Natalee Holloway vermoord. Dat heeft hij volgens De Telegraaf toegegeven tegenover de Amerikaanse justitie. De Amerikaanse opsporingsdienst FBI heeft de bekentenis van Van der Sloot onderzocht en zegt dat de biecht van Joran geloofwaardig is. Natalee Holloway verdween in 2005 op het strand van Aruba.

Van der Sloot verschijnt woensdag voor de rechter in het Amerikaanse Birmingham in de staat Alabama. Hij gaat daar details bekendmaken over de moord op Natalee Holloway in 2005. De Nederlander wordt al langer in verband gebracht met de zaak, maar werd nooit aangeklaagd voor moord.

Wel werd Van der Sloot in 2010 in Alabama aangeklaagd voor fraude en afpersing in de zaak. Volgens de aanklager vroeg hij de moeder van Holloway om 250.000 dollar over te maken in ruil voor informatie over het lot van haar dochter.

De advocaat van de familie van Holloway zegt volgens plaatselijke media dat Van der Sloot nu een overeenkomst wil sluiten waarin hij de fraude en afpersing erkent en details bekendmaakt over de dood van de Amerikaanse vrouw. In ruil zou hij dan strafvermindering krijgen. Ook De Telegraaf schreef bronnen te hebben gesproken die bevestigen dat Van der Sloot een overeenkomst heeft gesloten met de Amerikaanse aanklagers.

Overplaatsing

De zaak dateert al van 2005, toen Holloway tijdens een bezoek aan Aruba verdween. Van der Sloot was een van de laatsten met wie Holloway gezien is. Ondanks dat haar lichaam nooit is gevonden, heeft een rechter de vrouw in 2012 wettelijk doodverklaard.

Eerder dit jaar werd Van der Sloot overgebracht naar Alabama in de Verenigde Staten vanuit Peru, waar hij een straf van 28 jaar uitzit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores in 2010.

De rechtszaak staat gepland om 16.30 uur Nederlandse tijd.

John van den Heuvel zocht Van der Sloot op in een van de meest beruchte gevangenissen van Amerika. Aan de tafel van De Oranjezomer vertelde hij over zijn bezoek. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.