Terug

Volg Vandaag Inside

Johan: 'Het land heeft een man als Klaas Dijkhoff nodig'

10 juli 2023, 09:28

Johan Derksen hoopt na de val van Kabinet Rutte-IV dat de VVD een beroep doet op Klaas Dijkhoff. Dat vertelde hij vrijdagavond per telefoon in De Oranjezomer.

"Rutte wil dadelijk gewoon weer aantreden, maar dat lijkt me onmogelijk," aldus Johan. "Ik vind dat dit het moment is dat hij eens goed in de spiegel moet kijken. En dan moet hij niet mevrouw Hermans naar voren schuiven, maar de totale VVD moet een beroep doen op Klaas Dijkhoff. Het land heeft een man als Klaas Dijkhoff nodig."

De val van het kabinet kon Johan wel bekoren, vertelde hij: "Ik ben net even weggelopen uit de polonaise. Ik ben er wel blij mee en ik hoop dat de gênante egotrip van Rutte nu ten einde is. Hij heeft in al die jaren de totale chaos in Nederland gerealiseerd: Groningen, Limburg, toeslagen, asiel, stikstof, armoede, voedselbanken die druk zijn... En Rutte heeft het zelf allemaal gecreëerd: tijdens de coalitiebesprekingen stond hij op wankelen en heeft hij Kaag alle ruimte gegeven. En toen moest hij beleid gaan voeren, maar Kaag was gewoon de baas in deze periode."

Bekijk de hele reactie van Johan op de val van het kabinet in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.