Terug

Volg Vandaag Inside

Johan Derksen adviseert Van Gaal in Oranje-keepersdiscussie: 'Risicoloze keuze'

Johan Derksen adviseert Van Gaal in Oranje-keepersdiscussie: 'Risicoloze keuze'

11 aug 2022, 10:56

Als het aan Johan Derksen ligt, wordt Jasper Cillessen de eerste doelman van het Nederlands elftal op het WK in Qatar. Volgens de analist is de 33-jarige keeper, die deze zomer terugkeerde bij NEC, de enige juiste keuze voor Van Gaal.

"We hebben maar één man, en dat is Cillessen", zegt Johan op NPO Radio 1. "Die Mark Flekken is ontdekt door Louis van Gaal en daarom heeft hij er een paar keer ingestaan, maar dat is een heel normaal keepertje. Die jongen in Engeland (Tim Krul, red.) bakt er weinig van en de keeper van Feyenoord (Justin Bijlow, red.) is zó wild in zijn spel dat hij doorlopend geblesseerd is."

Johan verwacht dan ook dat de bondscoach eind dit jaar voor Cillessen kiest. "Met zijn ervaring is Cillessen een risicoloze keuze. Het is geen wereldkeeper maar voor Nederlandse begrippen is hij goed, en een betere is er nog niet."

Speelkansen

Cillessen sprak voorafgaand aan zijn terugkeer bij NEC met bondscoach Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek over zijn speelkansen op het WK eind dit jaar. "Ik moet gewoon presteren en de Jasper laten zien die ze kennen. Daar hebben zij alle vertrouwen in. Van Gaal heeft niet gezegd dat ik geen kans meer zou maken op het WK. Dan was het waarschijnlijk anders geweest", zei Cillessen bij zijn officiële presentatie in Nijmegen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.