Terug

Volg Vandaag Inside

Johan Cruijff ArenA terecht beboet voor roken

Johan Cruijff ArenA terecht beboet voor roken

4 dec 2018, 12:08

AMSTERDAM (ANP) - De Johan Cruijff ArenA heeft terecht een boete gekregen voor het niet handhaven van het rookverbod tijdens een voetbalwedstrijd. Dat oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), nadat het Amsterdamse stadion in beroep was gegaan tegen de boete.

Tijdens een controle op 17 april stelden inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vast dat er in een aantal vakken door tientallen supporters werd gerookt. De vloer lag bezaaid met sigarettenpeuken en stewards die in de buurt stonden, spraken de rokers niet aan. Daarop kreeg het stadion een boete van 2400 euro voor het niet handhaven van het rookverbod.

De ArenA maakte hier tegen bezwaar, omdat de tribunes zich in de openlucht bevinden. Volgens de bestuursrechter vallen de tribunes van het stadion echter onder het rookverbod omdat ze overkapt zijn. Dat geldt ook als het dak van de ArenA open is, aangezien dat zich alleen boven het speelveld bevindt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.