Terug

Volg Vandaag Inside

Jill Roord maakt overstap naar Manchester City

Jill Roord maakt overstap naar Manchester City

6 juli 2023, 13:21

Voetbalster Jill Roord verruilt het Duitse VfL Wolfsburg voor Manchester City. De 26-jarige Oranje-international tekende een contract voor drie seizoenen bij de Engelse nummer 4 van vorig seizoen.

"Ik heb dit altijd een fantastische club gevonden met veel kwaliteit", zei Roord. "Ik hou echt van de manier waarop ze spelen en ik heb het gevoel dat het perfect bij me past. Er zit veel kwaliteit in het team en het is een jonge ploeg met veel potentie, wat erg belangrijk is voor mij. Ik kijk er naar uit om bij Manchester City te beginnen."

De transfer betekent voor Roord een terugkeer naar Engeland, waar ze eerder tussen 2019 en 2021 voor Arsenal uitkwam. De middenveldster speelde de laatste twee jaar bij VfL Wolfsburg. Eerder droeg ze in Duitsland ook twee jaar het shirt van Bayern München. Ze speelde in Nederland voor FC Twente.

Roord zit in de Oranje-selectie van bondscoach Andries Jonker voor het aankomende WK, dat deze maand in Australië en Nieuw-Zeeland op het programma staat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.