Terug

Volg Vandaag Inside

Jan Boskamp verspreekt zich opnieuw: 'Als je Wifi van de week zag...'

Jan Boskamp verspreekt zich opnieuw: 'Als je Wifi van de week zag...'

24 juli 2023, 09:43

Niemand minder dan Jan Boskamp reisde afgelopen week af naar Oostenrijk om het trainingskamp van Feyenoord bij te wonen. In gesprek met Voetbal International vertelt Jan over wat hem opviel tijdens de week van de Rotterdammers in Saalfelden.

Waar het trainingsveld van Feyenoord de eerste vier dagen hermetisch was afgesloten voor pers en supporters, werd er voor Jan een uitzondering gemaakt. Hij zat samen met twee vaste reisgenoten op de eerste rij bij vrijwel alle trainingen. Hoewel Jan zich niet wil opdringen, wordt zijn aanwezigheid gewaardeerd. Slot nodigde hem zelfs uit voor een kop koffie om uitgebreid te ouwehoeren over voetbal, weet VI.

Over het trainingskamp vertelt Jan: "We hebben vier dagen alle trainingen gevolgd en je ziet gewoon de gretigheid van die gasten. Dat komt ook omdat Arne een heleboel jonge jongens erbij heeft gepakt. Dus die wíllen ook, weet je wel. Als je Wifi van de week zag... Wat? Ja, Wieffer, dat zeg ik toch. Die kreeg even op z’n kloten bij het sprinten. Die gasten worden uitgedaagd, dat is leuk. Ze hebben, vind ik, enorm goede jeugdspelers. Je hebt Milanda, hoe heet-ie ook alweer? Milambo, dat vind ik zo’n goeie. En hoe heet die krullenbol? Gjivai Zechiël? Leuke speler."

Toch wordt Jan pas écht enthousiast als hij het heeft over Leo Sauer: "Sauertje, die is fantastisch. Zeventien jaar, niet te geloven. Het is een heel jonge jongen, maar hij heeft lef. Hij durft de actie aan te gaan, echt heerlijk om naar te kijken. Als je daar zo'n ventje hebt lopen, hoef je eigenlijk al geen linksbuiten meer te halen, dat meen ik echt. Als ze alleen in de competitie zouden spelen, zou ik het zo met hem aandurven. Maar goed, je gaat natuurlijk wel de Champions League in. Dus als ik eerlijk ben, denk ik wel dat er nog wel buitenspeler bij komt."

Een naam die daarbij veel wordt genoemd, is die van Luka Ivanusec, speler van Dinamo Zagreb en 14-voudig international van Kroatië: "Die jongen is zó goed, echt niet normaal," aldus Jan. "Ik volg Dinamo Zagreb al langer, omdat ze daar altijd de beste spelers weghalen bij de andere clubs. Dat hebben ze ook met deze jongen gedaan. Hij is écht goed. Het is niet zo dat hij de honderd meter in tien seconden loopt, maar kan echt verschrikkelijk goed tussen de linies voetballen. Als hij komt, dan is Szymanski snel vergeten, dat denk ik echt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.