Terug

Volg Vandaag Inside

Invaller Dalmau bezorgt FC Utrecht zege in Sittard

Invaller Dalmau bezorgt FC Utrecht zege in Sittard

20 mrt 2021, 19:39

Invaller Adrián Dalmau heeft FC Utrecht een nipte zege bezorgd in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard: 0-1. De Spaanse spits, een kwartier voor tijd in de ploeg gekomen voor Othman Boussaid, schoot in de 81e minuut van dichtbij raak.

Voor Dalmau was het zijn vierde doelpunt van het seizoen. Drie van die goals maakte hij als invaller.

Utrecht begon goed en schoot in het eerste kwartier al vijf keer op doel. De bezoekers lieten in de eerste helft diverse goede mogelijkheden onbenut en een doelpunt van Gyrano Kerk werd afgekeurd omdat de aanvaller net buitenspel stond. Het leek ondanks het overwicht uit te gaan draaien op 0-0, maar Dalmau bezorgde Utrecht een terechte overwinning.

Nummer 7 FC Utrecht nam 3 punten afstand van FC Twente, dat vrijdagavond met 0-0 gelijkspeelde tegen sc Heerenveen. Fortuna Sittard, waar trainer Sjors Ultee eerder deze week zijn contract verlengde, had bij winst op gelijke hoogte kunnen komen met de Utrechters.

Voor FC Utrecht was het de vierde overwinning op een rij in een uitwedstrijd. Dat lukte pas voor de derde keer in de clubhistorie. Tussen februari en april 2019 gebeurde het ook, toen onder leiding van trainer Dick Advocaat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.