Internazionale koploper na moeizame zege

1 dec 2019, 18:07

Internazionale is de nieuwe koploper in de Italiaanse Serie A. De ploeg van coach Antonio Conte won zelf met 2-1 van SPAL en profiteerde van het puntenverlies van Juventus, dat thuis tegen Sassuolo niet verder kwam dan 2-2. Daarmee kwam Inter, met de Nederlandse verdediger Stefan de Vrij, op 37 punten uit veertien duels. Juventus heeft er één minder.

Het leek op een eenvoudige overwinning uit te draaien voor de thuisploeg die bij rust met 2-0 leidde. Beide doelpunten werden gemaakt door Lautaro Martínez, de Argentijn die er eerder dit seizoen al zes had gemaakt. Maar kort na rust keerde de spanning terug in het Giuseppe Meazza-stadion toen Mattia Valoti de achterstand verkleinde: 2-1. Zijn ploeggenoot Nenad Tomovic had in de 75e minuut zelfs de gelijkmaker op de schoen, maar de Servische verdediger raakte de bal vrij voor doelman Samir Handanovic volkomen verkeerd.