Terug

Volg Vandaag Inside

Internationaal Olympisch Comité reageert op incident met NOS-journalist

Internationaal Olympisch Comité reageert op incident met NOS-journalist

5 feb 2022, 13:15

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft contact gehad met de NOS over het incident vrijdag in Peking met verslaggever Sjoerd den Daas. De NOS-correspondent in China werd door een beveiliger uit beeld getrokken terwijl hij live in de uitzending aan het vertellen was over de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Volgens IOC-woordvoerder Mark Adams ging het om een "overijverige" bewaker.

"Ik heb het gezien", zei Adams op de dagelijkse persbriefing in Beijing. "We hebben contact met de NOS. Het was een ongelukkig incident, met een overijverige persoon. De verslaggever kon al snel, met hulp van officials, zijn werk weer doen voor de camera. Zulke dingen gebeuren soms. Hopelijk was dit eenmalig. We verzekeren jullie dat jullie binnen de 'gesloten bubbel' jullie werk kunnen blijven doen", aldus Adams tegen de journalisten, die zich afvroegen of ze in China wel zonder beperkingen hun werk kunnen uitvoeren. "En als dat niet het geval is, dan willen we dat graag horen. We hebben met de NOS gesproken en gaan nu weer door."

De woordvoerster van het Chinese organisatiecomité voegde daaraan toe: "Veel buitenlandse journalisten deden van buiten het stadion verslag van de opening. We verwelkomen alle internationale media die naar Beijing zijn gekomen en we doen er alles aan om hun rechten te beschermen."

Reactie NOS

De NOS weerspreekt dat er contact is geweest met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) over het incident vrijdag in Beijing met verslaggever Sjoerd den Daas. De correspondent werd vrijdag in China live in de uitzending door een beveiliger uit beeld getrokken.

Een zegsman van de omroep geeft aan dat hij benieuwd is met wie het IOC contact heeft gehad. "Noch de NOS-directie, noch de hoofdredacties Nieuws en Sport, noch de leiding van onze olympische ploeg in Peking, noch onze correspondent zelf heeft iemand van het IOC over het incident gesproken."

Eerder zaterdag meldde het IOC dat er wel contact was geweest met de NOS. "Het was een ongelukkig incident, met een overijverige persoon. De verslaggever kon al snel, met hulp van officials, zijn werk weer doen voor de camera. Zulke dingen gebeuren soms. Hopelijk was dit eenmalig."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.