Terug

Volg Vandaag Inside

Infantino spreekt schande van supportersgeweld tijdens de Klassieker

Infantino spreekt schande van supportersgeweld tijdens de Klassieker

6 apr 2023, 10:33

De Klassieker van woensdagavond werd overschaduwd door supportersgeweld. Tijdens een opstootje aan de zijlijn werd Davy Klaassen geraakt door een aansteker die vanuit het publiek naar het veld werd gegooid. Overal ter wereld wordt er schande van gesproken. Ook Gianni Infantino, de baas van de FIFA, laat zich met harde woorden uit over het incident.

Op de Instagram Stories van de Italiaan valt het volgende te lezen: "In het voetbal is absoluut geen plaats voor geweld, niet binnen en niet buiten het veld. Zulke dingen, zoals we hebben gezien bij de halve finale van de Nederlandse beker tussen Feyenoord en Ajax rondom Davy Klaassen, hebben geen plaats in onze sport of in de maatschappij."

"Alle spelers, zonder uitzondering, moeten veilig zijn om te kunnen spelen en ik roep de relevante autoriteiten op om ervoor te zorgen dat daar op alle niveaus voor wordt gezorgd", besluit de net herkozen FIFA-baas zijn reactie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.