Terug

Volg Vandaag Inside

 'Ik zag een elftal dat uitstraalde: als ze ons maar niet overlopen'

'Ik zag een elftal dat uitstraalde: als ze ons maar niet overlopen'

26 mrt 2023, 22:24

Willem van Hanegem denkt dat Nederland ook anders aan de verloren wedstrijd tegen Frankrijk (4-0) had kunnen beginnen. Ook denkt hij dat bondscoach Ronald Koeman geconfronteerd zal worden met het systeem waarvoor hij heeft gekozen.

Van Hanegem schrijft in zijn column in het AD dat er nu zelfs mensen bang zijn voor de thuiswedstrijd tegen Gibraltar: "Dat het in Parijs fout is gegaan, is duidelijk. Daar zag ik een elftal dat uitstraalde in de aanloop hebben we tik na tik gekregen, als ze ons maar niet overlopen."

De oud-international vindt dat Het Nederlands Elftal ook op een andere manier aan de wedstrijd had kunnen beginnen. "We hadden anderhalve minuut balbezit, maar we wilden niet naar voren maar terug of breed. Ronald Koeman en de spelers riepen na afloop dat de Fransen wachtten op balverlies, zoals in aanloop naar de 1-0. Maar ik denk dan: waarom zoek je niet meteen de diepte?"

Van Hanegem denkt dat Koeman geconfronteerd zal worden met het feit dat hij met drie spitsen aan de aftrap verscheen tegen Frankrijk "Onder Louis van Gaal deden we dat niet en we vragen ons nu nog af waar we tijdens het WK naar hebben zitten kijken. Alsof met vijf verdedigers spelen een garantie was geweest op succes. Onzin", besluit van Hanegem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.