Terug

Volg Vandaag Inside

Ihattaren openhartig over Sampdoria-tijd: 'Dat valt niet goed te praten'

Ihattaren openhartig over Sampdoria-tijd: 'Dat valt niet goed te praten'

13 jan 2022, 09:41

Mohamed Ihattaren heeft tegenover De Telegraaf voor het eerst een boekje opengedaan over zijn tijd bij Sampdoria. De 19-jarige creatieveling hoopte zich na de vechtscheiding met PSV te revancheren in Italië, maar het liep uit op een debacle.

Afgelopen zomer werd Ihattaren op de laatste dag van de transferdeadline verkocht aan Juventus, dat hem direct verhuurde aan Sampdoria. 'Toen ik daar aankwam, was er niemand behalve de teammanager. Ik moest foto’s maken met het shirt en de volgende dag trainen. Ik zag toen wat mannen in pak, dus ik dacht: dat zijn hoge pieten, de directeuren. Ik groet ze even netjes. Het konden ook taxichauffeurs zijn geweest. Ik had geen idee en zij hadden voor mijn gevoel geen idee wie ik zou zijn', aldus de middenvelder openhartig.

De oud-PSV'er werd naar eigen zeggen 'aan zijn lot overgelaten' in Genoa. Er werd niets voor hem geregeld en woonde in een hotelletje langs de snelweg. Ook bij het complex van Sampdoria miste Ihattaren professionaliteit: 'We aten na de training op de club en daar stonden alleen drie bakken pizza’s en zoete broodjes. Ik kreeg ook geen salaris. Alles bij elkaar ging het irriteren'.

Amper 3 maanden na zijn overgang barst de bom. In oktober bezocht Ihattaren zijn familie in Nederland tijdens de interlandperiode. Bij terugkomst op het trainingsveld van Sampdoria voelde hij zich niet meer gewenst. 'Ik werd emotioneel op het veld, belde na de training een vriend van me die in het hotel zat en vroeg hoe laat we konden terugvliegen. Ik ben om 13.30 uur vertrokken en nooit meer teruggekeerd naar Genua.'

Het zou het begin zijn van een heuse soap rondom 'de vermissing van Ihattaren'. Zo werd onder meer gemeld dat hij overwoog te stoppen met voetbal. 'Klopt allemaal niet, maar je schrikt wel als je het leest. Er werd van alles over me gezegd, maar nooit met me gesproken. Ik heb inderdaad niets van me laten horen na mijn vertrek bij Sampdoria. Dat valt niet goed te praten', besluit Ihattaren.

René reageerde in VI Vandaag op een foto van Mohamed Ihattaren die rondgaat op internet, en denkt dat de jonge voetballer pas over lange tijd weer fit is. Bekijk het fragment hieronder terug!

René ziet foto van Ihattaren: 'Voordat je hem fit hebt, is het april'
1:27
René ziet foto van Ihattaren: 'Voordat je hem fit hebt, is het april'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.