Terug

Volg Vandaag Inside

Ibrahimovic: ik heb terugkeer in Zweedse selectie zelf verdiend

Ibrahimovic: ik heb terugkeer in Zweedse selectie zelf verdiend

22 mrt 2021, 18:33

Zijn terugkeer in de Zweedse selectie heeft één groot nadeel, weet aanvalsleider Zlatan Ibrahimovic inmiddels maar al te goed. Hij moet weer voor langere tijd afscheid nemen van zijn familie in Italië. Eén van zijn zoontjes vond het maar niks dat zijn beroemde vader na het gewonnen duel van AC Milan bij Fiorentina (2-3) naar zijn vaderland vertrok om zich bij de nationale ploeg te voegen. "Hij huilde toen ik wegging", bekende Ibrahimovic, die bij het uitspreken van deze woorden zelf ook even geëmotioneerd raakte.

De 39-jarige topscorer, die zondag in Florence zijn rentree na een maand blessureleed opfleurde met een doelpunt, mikt donderdag in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd thuis tegen Georgië meteen weer op een basisplaats. Drie dagen later speelt Zweden uit tegen Kosovo. "Ik ben er klaar voor", liet hij zelfbewust als altijd weten. "Ik ben er weer omdat ik het verdien. Ik train keihard, ik ben een trainingsjunkie. Bovendien heb ik geleerd om geduldig te zijn, zowel op als buiten het veld."

Ibrahimovic, die in 2016 stopte als international, wil er bij Zweden geen one-man-show van gaan maken. "Ik ben slechts een klein puzzelstukje in het geheel. Ik wil de ploeg beter maken, ik ben teruggekomen om te presteren."

De oud-Ajacied is met 62 goals de topscorer aller tijden in het Zweedse elftal. Hij droeg 116 keer het shirt van de nationale ploeg en was met Zweden van de partij op de WK's van 2002 en 2006 en de EK's van 2004, 2008, 2012 en 2016. Komende zomer doet Zweden weer mee aan het EK, dat verspreid over heel Europa wordt gespeeld. De ploeg van bondscoach Janne Andersson is ingedeeld in groep E, bij Spanje, Polen en Slowakije.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.