Terug

Volg Vandaag Inside

Hoofdrol Vormer bij bekerzege Brugge op Anderlecht

Hoofdrol Vormer bij bekerzege Brugge op Anderlecht

19 dec 2019, 23:45

Anderlecht beleeft in de Belgische voetbalcompetitie tot nu toe een anoniem seizoen en is nu ook in de strijd om de nationale voetbalbeker uitgeschakeld. Verantwoordelijk daarvoor was koploper Club Brugge, dat in Brussel met 2-0 won. Een hoofdrol was weggelegd voor aanvoerder Ruud Vormer. De Nederlander maakte de openingstreffer en was de aangever bij de 2-0.

Bij Anderlecht, slechts tiende in de Jupiler Pro League, was speler/manager Vincent Kompany na een blessure weer van de partij. Trainer Franky Vercauteren had bovendien weer eens plaats voor Michel Vlap, de van Heerenveen overgekomen aanvallende middenvelder. Ook zijn landgenoot Derrick Luckassen begon in de basis. De van PSV gehuurde verdediger is een vaste waarde.

Club domineerde, maar het duurde tot de 47e minuut voordat Vormer met een knappe volley de score opende. Na ruim een uur maakte Éder Balanta de 0-2, uit een hoekschop van Vormer. Vlap werd in de 67e minuut gewisseld.

Zulte Waregem, Kortrijk en Antwerp zijn de andere teams die zich hebben geplaatst voor de halve finales.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.