Terug

Volg Vandaag Inside

Hiddink: 'Ik had wel plannen om iets met Ziyech te doen'

Hiddink: 'Ik had wel plannen om iets met Ziyech te doen'

7 dec 2019, 10:10

Guus Hiddink had tijdens zijn bondscoachschap in 2015 dolgraag Hakim Ziyech bij het Nederlands elftal willen halen, dat vertelt hij in een interview aan het Algemeen Dagblad. De Ajacied koos echter uiteindelijk voor een interlandloopbaan bij Marokko. Door het slappe handelen van de KNVB, en het daardoor mislopen van Ziyech, kreeg de voetbalbond veel kritiek over zich heen.

Ziyech was speler van FC Twente, toen Hiddink hem in 2015 uitnodigde voor een oefeninterland tegen de Verenigde Staten. Uiteindelijk koos Ziyech niet voor Oranje. 'Het scheelde weinig, heel weinig. Ik heb hem erbij gehaald in 2015 in Hoenderloo voor een officiële interland tegen Letland.'

'Die jongen wilde echt graag, kwam zelfs met een blessure naar het trainingskamp. Maar het ging helaas niet', zegt Hiddink. 'Ik had wel plannen om iets met hem te doen hoor. Maar na Letland was het voor mij alweer voorbij in Zeist.'

Volgens Ziyech deed de KNVB juist niet genoeg moeite voor hem. Nadat Hiddink hem opriep voor Oranje en zelf de laan uit werd gestuurd, liet zijn opvolger Danny Blind Ziyech links liggen.

VIDEO - Koeman aan het werk gezet door Johan: 'Stop met uitslapen!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.