Terug

Volg Vandaag Inside

Kökcü looft people manager Advocaat: 'Hij weet mij te motiveren'

Kökcü looft people manager Advocaat: 'Hij weet mij te motiveren'

22 dec 2019, 18:16

Het dagelijkse 'gezeur' van Dick Advocaat bij Orkun Kökcü begint succes op te leveren. De 72-jarige Hagenaar zegt steeds dat de 18-jarige middenvelder vaker moet schieten. Kökcü deed dat zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht en krulde van grote afstand de openingstreffer binnen.

"Ik ben continu tegen hem aan het zeuren dat het tijd wordt dat-ie gaat scoren", zegt Advocaat, die Kökcü liefkozend 'Orrie' noemt. "In de rust zei ik het ook tegen Jens Toornstra: Orrie heeft er één gemaakt, nu wordt het tijd dat jij ook gaat scoren. En zie, hij maakte daarna ook een wereldgoal."

Kökcü en Toornstra bezorgden Feyenoord met prachtige schoten de winst in De Galgenwaard (1-2). "Iedere training hoor ik dat ik meer moet schieten", aldus Kökcü. "De trainer daagt me steeds uit. In de jeugd heb ik vaak zo gescoord, ik ben blij dat ik het nu ook een keer op het hoogste niveau heb laten zien."

Opvallend is dat Kökcü zegt dat hij onder de nieuwe trainer meer gemotiveerd is. Advocaat weet iets bij het talent te prikkelen waardoor hij het beste van zichzelf naar boven haalt. Kökcü zegt dat Advocaat de relatie met spelers goed weet te managen.

'Advocaat wilde andere assistent bij Feyenoord'

'Advocaat wilde andere assistent bij Feyenoord'
2:47
'Advocaat wilde andere assistent bij Feyenoord'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.