Terug

Volg Vandaag Inside

Henk de Jong stopt per direct als trainer van SC Cambuur

Henk de Jong stopt per direct als trainer van SC Cambuur

20 okt 2022, 14:07

Henk de Jong stopt op doktersadvies als trainer van SC Cambuur. Eind vorig jaar werd een cyste ontdekt in het hoofd van de 58-jarige De Jong.

"Voor veel mensen zal dit nieuws misschien als een verrassing komen, maar het is een besluit waar je natuurlijk lang en goed over nadenkt. Uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vindt is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters", aldus De Jong.

"Als hoofdtrainer van een Eredivisieclub krijg je geen tijd om volledig te herstellen en daar ga ik nu echt goed de tijd voor nemen. Daarna gaan we kijken wat de toekomst brengt, waarbij een andere rol binnen SC Cambuur zeker tot de mogelijkheden behoort."

De Jong werd in 2013 en 2021 kampioen met Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie. In 2020 stond hij bovenaan toen het seizoen wegens het coronavirus werd onderbroken. Vorig jaar werd hij met de club negende in de Eredivisie, de hoogste klassering ooit op het hoogste niveau voor de club uit Leeuwarden.

Drie jaar geleden keerde De Jong terug bij Cambuur, waar hij van 2011 tot en met 2016 ook werkzaam was, eerst als assistent van Dwight Lodeweges. Toen Lodeweges de gevoelige overstap naar Heerenveen maakte, volgde De Jong hem op. Hij groeide uit tot een publiekslieveling.

Eind 2021 werd bij De Jong een cyste ontdekt en hij kreeg te maken met veel fysieke klachten. In maart van dit jaar bleek dat De Jong niet zou terugkeren op de bank en Dennis Haar maakte het seizoen af.

Pascal Bosschaart en Martijn Barto nemen nu de taken van De Jong voorlopig over. De Friese club zegt op korte termijn op zoek zoek te gaan naar een opvolger. Cambuur staat na tien duels veertiende in de Eredivisie. Zondag is FC Twente de tegenstander.Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.