Terug

Volg Vandaag Inside

'Helft van Nederland ziet Wiegman wel zitten als bondscoach van nationaal mannenelftal'

'Helft van Nederland ziet Wiegman wel zitten als bondscoach van nationaal mannenelftal'

2 aug 2022, 14:42

Ongeveer de helft van de Nederlanders (49 procent) ziet Sarina Wiegman wel zitten als de eerste vrouwelijke bondscoach van het Nederlands elftal. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van Hart van Nederland, onder ruim 3.000 respondenten.

Een van de respondenten laat weten: "Aan haar kunnen heel veel mannelijke ego's in het voetbal een voorbeeld nemen," en een ander: "Dat alleen een man het mannenteam zou kunnen leiden is wel behoorlijk ouderwets."

Van de Nederlanders die voorstander zijn van Wiegman als bondscoach van het mannenelftal is de meerderheid vrouw (53 procent). De mannen zijn met 44 procent nog iets conservatiever. Een van de mannelijke respondenten schrijft: "Sarina doet het goed, maar mannenvoetbal is toch echt even wat anders."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.