Terug

Volg Vandaag Inside

Hélène reageert op ontstane ophef door uitspraken in VI Vandaag

Hélène reageert op ontstane ophef door uitspraken in VI Vandaag

23 jan 2022, 22:26

Hélène Hendriks heeft zondag gereageerd op de ontstane ophef naar aanleiding van haar uitspraken in VI Vandaag vrijdag. In de uitzending sprak Hendriks zich uit over de paginagrote advertentie van Talpa-vrouwen in het AD.

In VI Vandaag sprak ze haar waardering uit voor de vrouwen die de advertentie hadden bedacht. Echter benoemde de ESPN-verslaggeefster ook dat het wellicht beter zou zijn geweest als er daadwerkelijk namen onder de brief zouden staan. Het kon op de nodige kritiek rekenen, waardoor Hélène zich genoodzaakt voelde om haar uitspraken te verduidelijken.

Op Twitter schrijft ze: 'Mensen horen soms wat ze willen horen. Goed luisteren is een kunst ;-). Ik heb niet gezegd dat het statement in het AD laf was, ik heb gezegd dat de (drie) vrouwen achter de advertentie wat mij betreft beter met naam en toenaam in de krant hadden kunnen staan, omdat je daarmee een sterk signaal afgeeft om een angstcultuur van niet durven praten nog beter te doorbreken'.

Volgens Hélène zijn haar woorden door sommige mensen verkeerd geïnterpreteerd. 'We zijn allemaal verantwoordelijk om bij te dragen aan een betere bedrijfscultuur. Door sociale controle, monitoren, alert zijn, zodat grensoverschrijdend gedrag sneller wordt gesignaleerd en we zo met z’n allen slachtoffers hopelijk kunnen verminderen', besluit de vriendin van de show.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.