Terug

Volg Vandaag Inside

Heitinga: 'Ik vind wel dat ik het maximale eruit heb gehaald’

Heitinga: 'Ik vind wel dat ik het maximale eruit heb gehaald’

29 mei 2023, 09:35

John Heitinga weet nog niet of hij ook volgend seizoen hoofdtrainer is bij Ajax. De 39-jarige oefenmeester verwacht komende week duidelijkheid over zijn toekomst. "Daar ga ik wel van uit", zei hij na de nederlaag bij FC Twente (3-1). "Dat is belangrijk voor mij, de club en iedereen. We moeten verder."

Heitinga vertelde nog geen idee te hebben of de clubleiding met hem verder wil. "Iedereen die mij kent, die weet dat ik de informatie zou delen als ik iets wist. Maar komende week weten we meer."

Heitinga werd eind januari benoemd als interim-trainer na het ontslag van Alfred Schreuder. Hij slaagde er niet in zijn ploeg naar een prijs te leiden. Ajax is als derde geëindigd in de Eredivisie en ontbreekt in het nieuwe seizoen in de Champions League. Toch is Heitinga van mening dat hij het maximale er heeft uitgehaald. "Dat denk ik wel."

Ajax kon in de laatste speelronde nog naar de tweede plaats van de ranglijst stijgen. "Maar we speelden een beetje zoals het veld hier is", doelde Heitinga op de slechte grasmat in de Grolsch Veste. "We maakten heel veel persoonlijke fouten. Zo kom je niet in de wedstrijd. We zijn derde geworden. PSV heeft zijn sportieve plicht gedaan", doelde hij op de zege van de club uit Eindhoven bij AZ (1-2).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.