Terug

Volg Vandaag Inside

Hartspierontsteking geconstateerd bij Blind

Hartspierontsteking geconstateerd bij Blind

21 dec 2019, 14:05

Bij Daley Blind is een hartspierontsteking geconstateerd, dat meldt Ajax via de officiële kanalen. De centrale verdediger is de afgelopen dagen uitgebreid medisch onderzocht, nadat hij tijdens de wedstrijd Ajax – Valencia zonder duidelijke aanleiding in elkaar zakte. Hij was even duizelig geweest, maar hervatte het duel na een behandeling.

Blind ontbrak vanwege het uitgebreide onderzoek in de duels met AZ en Telstar. Ajax meldt dat men heeft besloten om bij Blind preventief een subcutane ICD te plaatsen, dat staat voor implanteerbare cardioverter defibrilator. Het is een apparaatje dat onder de huid wordt aangebracht en een schok geeft om het normale hartritme te herstellen. Als gevolg van deze ingreep, die gisteren heeft plaatsgevonden, gaat de 29-jarige international begin januari niet met de selectie op trainingskamp, maar zal hij in Amsterdam verder werken aan zijn herstel. Wanneer hij weer in actie kan komen voor Ajax, is niet duidelijk.

Blind postte zelf een kort bericht op Instagram waarin hij zijn dank uitspreekt voor alle steunbetuigingen die hij de laatste weken mocht ontvangen. 'Het belangrijkste is dat ik me goed voel', meldt de Oranje-international. 'Ik zal proberen zo snel mogelijk terug te keren.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.