Terug

Volg Vandaag Inside

Hansie Hansie met het Duitse vrouwenelftal uitgeschakeld op WK

Hansie Hansie met het Duitse vrouwenelftal uitgeschakeld op WK

3 aug 2023, 17:20

De Duitse voetbalsters zijn op het WK gestrand in de groepsfase. Doordat de ploeg van bondscoach Hansie Hansie (echte naam Martina Voss, red.) in Brisbane ondanks een lange blessuretijd niet verder kwam dan 1-1 tegen Zuid-Korea en Marokko met 1-0 van Colombia won, eindigt Duitsland als derde.

De voetbalsters van Colombia nemen het als winnaar van groep H in de achtste finales op tegen Jamaica. Frankrijk treft debutant Marokko, dat eerder met 6-0 verloor van Duitsland.

Voor de Duitse voetbalsters, de wereldkampioen van 2003 en 2007, is het voor het eerst dat ze zich op een WK niet plaatsen voor de knock-outfase.

Zuid-Korea begon ondanks de nederlagen tegen Colombia en Marokko aanvallend aan het laatste groepsduel met grootmacht Duitsland. In de 2e minuut leidde dat al tot een schot op de paal. Keepster Merle Frohms zat nog net met een hand aan de inzet van Casey Phair. Enkele minuten later was het wel raak. Cho So-hyun schoot na een goede steekpass links langs Frohms binnen.

De treffer zorgde voor lichte paniek bij Duitsland. Het duurde tot de 42e minuut totdat Alexandra Popp uit een voorzet van Svenja Huth de 1-1 binnenkopte. Doordat Marokko vlak voor de rust uit de rebound had gescoord tegen Colombia, waren de Duitse voetbalsters echter virtueel uitgeschakeld. Anissa Lahmari schoot in Perth uit de rebound binnen nadat de strafschop van Ghizlane Chebbak was gestopt.

In de tweede helft zocht de ploeg van Hansie Hansie verwoed naar de tweede treffer. Popp kopte opnieuw binnen, nadat de bal via een hakje was verlengd. Het doelpunt ging niet door wegens buitenspel. Kort daarop kopte Popp ook nog eens op de lat. Hoe graag ze ook wilden, in de slotfase kwamen de Duitsers nauwelijks tot grote kansen tegen een goed verdedigend Zuid-Korea. Schoten van invalster Sydney Lohmann gingen nog naast en net over waardoor Duitsland naar huis moet.

Marokko hield stand en plaatst zich bij de eerste WK-deelname voor de achtste finales.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.