Terug

Volg Vandaag Inside

Hansie: 'Gyrano Kerk lijkt mij geweldig voor Dortmund'

Hansie: 'Gyrano Kerk lijkt mij geweldig voor Dortmund'

1 juli 2020, 19:30

In het kader van het 50-jarig bestaan van FC Utrecht werd Hans Kraay jr. in een interview met Voetbalzone gevraagd naar zijn mening over Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk. Kerk won vandaag de David di Tommaso-award voor speler van het seizoen.

Utrecht-supporter Hansie was vandaag aanwezig bij de live talkshow van de Eredivisie-club in het stadion. Zelf stond de oud-voetballer vroeger als jonge fan op de Bunnikside in Stadion Galgenwaard.

Dit seizoen was Kerk goed voor tien goals en acht assists. Hans krijgt de vraag of de 24-jarige vleugelspeler houdbaar is voor de Domstedelingen. Hans start een heus betoog en geeft aan dat hij vindt dat Kerk heel veel snelheid heeft en zijn snelheid steeds meer is gaan gebruiken door meer de diepte te zoeken dankzij trainer John van den Brom. 'Als Kerk dat doet, de Gyrano kerk van de laatste zes maanden van het seizoen, dan is hij zo'n wapen', stelt de vaste gast van Veronica Inside.

'Hij kan echt naar heel veel clubs', vervolgt Hans. 'Hij heeft een klein beetje beloofd dat hij nog één jaar blijft en dan is hij weg. Hij is goed genoeg voor de top drie. Maar het lijkt mij met name een geweldige speler voor in Duitsland. Dortmund dat vanuit de omschakeling speelt, dat soort ploegen. Misschien leg ik de druk er iets te hoog op, maar ik denk dat hij naar Duitsland gaat.'

Het is niet de eerste keer dat scout Hansie jonge talenten beoordeelt. Eerder zag hij al talent rondlopen bij NAC Breda en FC Volendam en tipte de top drie. Bekijk het fragment hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.