Terug

Volg Vandaag Inside

GroenLinks-Kamerlid Ellemeet verlaat Tweede Kamer na de verkiezingen

GroenLinks-Kamerlid Ellemeet verlaat Tweede Kamer na de verkiezingen

18 juli 2023, 11:24

GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet stopt ermee na de Tweede Kamerverkiezingen in november. In een verklaring op Twitter vergelijkt zij het Kamerwerk met een "driedubbele marathon", en spreekt zij haar zorg uit over "het gure klimaat waarin politici moeten opereren".

Ellemeet (47) kwam in 2014 voor het eerst in de Tweede Kamer als tijdelijk vervanger van Linda Voortman, die met zwangerschapsverlof ging. De verkiezingen van 2017 leverden haar een eigen plek op in de Kamer. Naast zorg- en justitiewoordvoerder is zij vicevoorzitter van de GroenLinks-fractie en geldt zij als een vertrouweling van partijleider Jesse Klaver.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.