Terug

Volg Vandaag Inside

Grieken zijn dolblij met Van 't Schip en kijken naar WK 2022

Grieken zijn dolblij met Van 't Schip en kijken naar WK 2022

16 okt 2019, 12:10

Griekenland kan zich weliswaar niet meer plaatsen voor het aankomende EK, desalniettemin is men daar content met bondscoach John van 't Schip. De Nederlandse trainer, halverwege de kwalificatiereeks ingestapt, boekte dinsdagavond zijn eerste zege met de Grieken: tegen Bosnië-Herzegovina werd het 2-1.

Door de Griekse pers werd Van 't Schip vergeleken met Harry Potter. "Of ik Harry Potter ben? Nee, dat ben ik jammer genoeg niet. Dat had ik gewild…", zei Van 't Schip tegenover VI. "Ik moet de spelers feliciteren met dit resultaat. Op deze voet moeten we verder."

Van 't Schip dankt zijn bijnaam wellicht aan het feit dat hij een aantal nieuwe namen uit de hoge hoed toverde. Zo selecteerde hij Willem II-aanvaller Vangelis Pavlidis en liet hij een aantal gevestigde namen thuis. "We zijn aan het bouwen aan de toekomst", aldus Van 't Schip. "We zijn altijd op zoek naar goede, nieuwe spelers. Die willen we aan het werk zien op trainingen en in wedstrijden, om uiteindelijk een gezonde concurrentiestrijd te krijgen. Dat is een proces."

De voorzitter van de Griekse bond, Evangelos Grammenos, kijkt al met een schuin oog naar het WK, over drie jaar in Qatar. "Iedereen kan zien dat Griekenland een toekomst heeft", aldus de voorzitter. "We zijn aan het werken richting het WK van 2022. We moeten deze jongens en deze trainer het volste vertrouwen geven, maar niemand moet met zijn hoofd in de wolken gaan lopen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.