Terug

Volg Vandaag Inside

Geblesseerde De Roon mist duel van Atalanta met Ajax

Geblesseerde De Roon mist duel van Atalanta met Ajax

26 okt 2020, 15:45

Marten de Roon mist dinsdag de thuiswedstrijd van Atalanta tegen Ajax in de Champions League. De 29-jarige middenvelder van het Nederlands elftal heeft last van een liesblessure.

De Roon werd om die reden zaterdag na een uur gewisseld tijdens het verloren thuisduel met Sampdoria (1-3). "De afwezigheid van De Roon is een gemis voor ons", vertelde trainer Gian Piero Gasperini. "Maar we hebben ook in de competitie wedstrijden zonder hem gespeeld en toen is het ook goed gegaan. Maar het is spijtig dat hij er niet bij is."

Gasperini kijkt uit naar het thuisduel van zijn Atalanta met Ajax in de Champions League. "Het wordt denk ik een open wedstrijd met veel kansen", blikte hij vooruit op een afsluitende persconferentie. "Ajax wil net als wij aanvallen. Ik ken ze niet anders."

Gasperini vertelde niet in de war te zijn geraakt van de monsterzege van Ajax van afgelopen zaterdag in Venlo (13-0). "De eredivisie is een competitie waarin Ajax soms kan experimenteren. Dat is anders in de Champions League. Dan zijn teams vaak meer aan elkaar gewaagd."

Atalanta startte zaterdag tegen Sampdoria met zeven andere spelers dan normaal, met het oog op het treffen met Ajax. De successen van vorig seizoen in de Champions League zijn naar meer gaan smaken bij de nummer 3 van het afgelopen seizoen in de Serie A. Na de zege van 0-4 op het Deense FC Midtjylland krijgt Atalanta met een zege op Ajax de achtste finales al aardig in zicht.

"Ajax is een tactisch laboratorium", zei de trainer van de kwartfinalist van vorig seizoen in de Champions League. "Ik houd van de spelopvatting van Ajax. Ze spelen tactisch heel anders dan wij. Maar het is vaak leuk om naar te kijken. We zijn trots dat we hier in Bergamo tegen ze mogen spelen, helaas zonder fans."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.