Terug

Volg Vandaag Inside

Frenkie de Jong spreekt vol bewondering over Johan Cruijff: ‘Helaas heb ik hem nooit ontmoet’

Frenkie de Jong spreekt vol bewondering over Johan Cruijff: ‘Helaas heb ik hem nooit ontmoet’

23 aug 2023, 13:41

Frenkie de Jong is in gesprek met Voetbal International lovend over voormalig topvoetballer Johan Cruijff en merkt vandaag de dag nog steeds wat zijn impact is in Spanje: “Zijn legacy bij Barcelona is nog steeds gigantisch.”

De Jong, die in 2019 van Ajax naar Barcelona vertrok, vertelt in gesprek met het voetbalmedium: “Mensen zijn ontzettend dankbaar voor wat Cruijff de club en de stad heeft gebracht. Het mooie is dat niet alleen de oudere generatie hem zo bewondert. Ook de jongeren spreken vol lof over Cruijff. Dat wordt van generatie op generatie overgedragen. Je merkt hier dat mensen het belangrijk vinden wat de oorsprong van het huidige Barcelona is en die ligt voor een belangrijk deel bij Cruijff.”

De Oranje-international vindt het overigens ook erg jammer dat hij Cruijff nooit heeft kunnen ontmoeten: “Ik zou heel graag met Cruijff hebben gesproken over voetbal. Nou ja, spreken; dat was van mijn kant dan vooral een kwestie van luisteren geweest. Alles in me opnemen wat hij te vertellen had. Helaas heeft het nooit zo mogen zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.