Terug

Volg Vandaag Inside

Franse steden boycotten WK voetbal in Qatar: geen tv-schermen

Franse steden boycotten WK voetbal in Qatar: geen tv-schermen

4 okt 2022, 12:15

Steeds meer Franse steden besluiten dat het met grote groepen kijken naar wedstrijden van het WK voetbal in Qatar op openbare plaatsen niet is toegestaan. De krant Le Monde meldt dinsdag dat Parijs, Marseille, Bordeaux en Nancy zich achter de boycot hebben geschaard vanwege met name de schendingen van de mensenrechten in het gastland. Eerder al hadden bestuurders van Straatsburg, Lille en Reims beslist dat de duels in het omstreden Qatar niet op grote tv-schermen in de stad te zien zullen zijn. Het WK begint op 20 november.

Pierre Rabadan, het Parijse gemeenteraadslid voor sport, noemt met name de ecologische en sociale omstandigheden in gastland Qatar reden om het toernooi niet massaal te bekijken. "Dit toernooi is geleidelijk veranderd in een menselijke en ecologische ramp die onverenigbaar is met de waarden die wij via sport en voetbal in het bijzonder willen uitdragen", laat de gemeente Marseille aan Le Monde weten. "Onze stad kan niet bijdragen aan de promotie van dit WK."

Qatar krijgt al jaren kritiek vanwege de schendingen van de mensenrechten en de omgang met gastarbeiders, van wie er de afgelopen jaren volgens onderzoek van de Britse krant The Guardian meer dan 6000 zijn overleden. Ook bij de bouw van WK-stadions zouden slachtoffers gevallen zijn. De regering van het golfstaatje zegt dat de situatie verbeterd is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.