Terug

Volg Vandaag Inside

Fortuna Sittard begrijpt niets van penalty

Fortuna Sittard begrijpt niets van penalty

24 jan 2019, 00:53

ROTTERDAM (ANP) - Trainer René Eijer van Fortuna Sittard snapt er niets van. Zijn ploeg moest in de kwartfinale van de beker met 4-1 buigen voor Feyenoord, ingeleid door een discutabel moment halverwege de tweede helft. ,,Die penalty was cruciaal, daardoor knapte er iets bij de jongens'', zei Eijer in de catacomben van De Kuip.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde de bal op de stip nadat Kai Heerings hands had gemaakt. De verdediger van Fortuna Sittard lag op de grond toen hij de bal tegen zijn arm kreeg. ,,Het was discutabel'', oordeelt Eijer. ,,Er ging ook nog een overtreding op José Rodriguez aan vooraf. Kai viel, de bal kwam op zijn borst. Hij kreeg ook een klein duwtje, daardoor stuitte de bal tegen zijn hand. Ik snap niet waarom de scheidsrechter niet zelf naar de beelden ging kijken. Wij hebben ze net in de kleedkamer gezien. Als hij dat ook had gedaan, was hij denk ik wel tot een andere beslissing gekomen'', mopperde Eijer.

Gözübüyük liet de beelden wel terugkijken door de VAR, maar de videoarbiters achter de schermen in Zeist kwamen tot dezelfde conclusie. De overtreding van Jordy Clasie op Rodriguez werd amper bekeken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.