Terug

Volg Vandaag Inside

Forse winst voor PvdA/GroenLinks in zetelpeiling

Forse winst voor PvdA/GroenLinks in zetelpeiling

25 juli 2023, 14:39

Dat de PvdA en GroenLinks samen de verkiezingen ingaan met mogelijk Frans Timmermans als lijsttrekker, doet de partijen goed in de zetelpeiling. De linkse samenwerking krijgt er 7 zetels bij en komt daarmee op 27, ongeveer evenveel zetels als de VVD. Dat blijkt uit de eerste peiling van EenVandaag en Ipsos na de val van het kabinet-Rutte IV.

Het onderzoek is dit weekend gehouden, nadat bekend was geworden dat Frans Timmermans zich kandidaat stelt als lijsttrekker van de gezamenlijke lijst van de PvdA en GroenLinks.

De VVD blijft stabiel na het aangekondigde vertrek van Mark Rutte en de voordracht van Dilan Yeşilgöz als nieuwe lijsttrekker, en staat op 28 zetels. Met datzelfde aantal was de partij vorige maand nog onbetwist de grootste. Nu is dat ongeveer gelijk aan PvdA/GroenLinks.

Vlak na deze partijen volgt BBB, die deze maand 24 zetels noteert (+1).

De zetelverdeling is gebaseerd op onderzoek van Ipsos onder een representatieve steekproef van 1.004 stemgerechtigde Nederlanders. De gegevens zijn verzameld van 21 tot en met 24 juli 2023.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.