Terug

Volg Vandaag Inside

Formule 1 stelt vaccinatieplicht in voor al het personeel

Formule 1 stelt vaccinatieplicht in voor al het personeel

31 jan 2022, 15:20

Iedereen die vanaf volgend seizoen rondloopt in de Formule 1-paddock moet gevaccineerd zijn, dat bevestigt een woordvoerder van de FIA. De regels worden aangescherpt om coronabesmettingen te voorkomen.

Dit houdt in dat alle teamleden en coureurs gevaccineerd moeten zijn. Maar ook VIP-gasten die de paddock bezoeken tijdens raceweekenden. Alle coureurs deden vorig seizoen al een gezamenlijke oproep voor het vaccineren.

De laatste twee seizoenen waren de protocollen rondom corona al erg streng. Er is altijd een mondkapjesplicht geweest, ook werden teamleden en coureurs constant getest tijdens een raceweekend. Alleen Kimi Räikkönen en Nikita Mazepin zijn vorig seizoen positief getest op corona.

Aankomend seizoen staan er 23 races op de planning. De eerste race wordt gereden in Bahrain op zondag 20 maart. Op zondag 4 september staat de GP van Zandvoort op het programma.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.