Terug

Volg Vandaag Inside

Forlan begint als trainer bij Pearol in Uruguay

Forlan begint als trainer bij Pearol in Uruguay

21 dec 2019, 10:15

Diego Forlan is de nieuwe trainer van de Uruguayaanse topclub Pearol uit Montevideo. De 40-jarige spits zette in augustus een punt achter zijn actieve spelersloopbaan en staat nu voor zijn eerste klus als coach.

De aanvaller begon zijn profcarrière in Argentinië bij Independiente, nadat hij in de jeugd bij Pearol voetbalde. In 2002 trok hij naar Europa en tekende bij Manchester United. Hij droeg vervolgens het shirt van Villarreal (2004-2007), Atlético Madrid (2007-2011) en Internazionale (2011-2012). Na tien jaar aan de Europese top koos Forlan in de zomer van 2012 voor het Braziliaanse Internacional. Daarna volgden nog avonturen bij het Japanse Cerezo Osaka, Pearol en het Indiase Mumbai City. Laatst was hij actief bij Kitchee SC in Hongkong.

Forlan speelde 112 keer voor de nationale ploeg en maakte daarin 36 doelpunten. Op het WK van 2010 in Zuid-Afrika werd hij met zijn land vierde, nadat Uruguay in de halve finale was uitgeschakeld door het Nederlands elftal. Forlan was met vijf goals gedeeld topscorer en werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.