Terug

Volg Vandaag Inside

Fledderus volgt Jans op bij FC Groningen

Fledderus volgt Jans op bij FC Groningen

25 feb 2019, 12:02

GRONINGEN (ANP) - Mark-Jan Fledderus is de nieuwe technisch directeur van FC Groningen. De 36-jarige voormalige middenvelder komt over van Heracles Almelo, waar hij als technisch manager werkte. Eerder stelde Groningen Wouter Gudde, die 34 jaar is, al aan als algemeen directeur.

Fledderus en Gudde nemen de plaatsen in van Ron Jans (60 jaar) en Hans Nijland (58 jaar). Beide bestuurders maakten eerder dit seizoen hun vertrek al bekend.

Fledderus stopte in de zomer van 2017 als voetballer. Bij Heracles ging hij daarna aan de slag als assistent van algemeen directeur Nico-Jan Hoogma en commercieel directeur Rob Toussaint. Fledderus schoof in maart 2018, toen Hoogma naar de KNVB was vertrokken, door naar de functie van technisch manager.

Fledderus maakte in 2003 zijn debuut in de eredivisie bij sc Heerenveen. Hij speelde daarna voor Telstar, FC Groningen, Roda JC en in twee periodes voor Heracles. In 320 competitiewedstrijden scoorde Fledderus 32 keer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.