Terug

Volg Vandaag Inside

Fikse straf voor Liverpool-talent na beledigen Harry Kane

Fikse straf voor Liverpool-talent na beledigen Harry Kane

11 okt 2019, 19:25

Liverpool-talent Harvey Elliott heeft van de Engelse voetbalbond een schorsing van veertien dagen opgelegd gekregen , zo is vrijdagmiddag bekend gemaakt. De zestienjarige aanvaller van Liverpool krijgt de straf naar aanleiding van een video die eerder dit seizoen opdook.

De zestienjarige Elliott maakte tijdens de Champions League-finale van afgelopen seizoen, toen hij overigens nog geen speler van Liverpool was, een video van zichzelf waarin hij zich voordeed als Tottenham Hotspur-spits Kane. Elliott gebruikte daarbij wat scheldwoorden, deed zichzelf voor als een gehandicapte en plaatste de beelden op Snapchat. Een onschuldig dolletje, zo dacht hij, maar de zaak kreeg een staartje.

De Engelse voetbalbond startte een onderzoek en legt Elliott nu ‘grove schending’ van de regels ten laste. 'Het is duidelijk dat de speler probeerde om Harry Kane na te doen op een denigrerende en beledigende manier', meldt de bond. Elliott heeft zijn excuses aangeboden, maar ontliep een straf niet. Naast de schorsing moet hij namelijk ook een boete van ongeveer vierhonderd euro betalen.

Elliott maakte afgelopen zomer de overstap van Fulham naar Liverpool en maakte vorige maand in de League Cup-wedstrijd tegen MK Dons zijn debuut in het eerste elftal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.