Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord zoekt financiers voor nieuw stadion

Feyenoord zoekt financiers voor nieuw stadion

15 jan 2019, 20:57

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft de garantie gekregen dat de club jaarlijks 25 miljoen euro ontvangt als het nieuwe stadion in Rotterdam er komt. Die garantie was een harde eis van algemeen directeur Jan de Jong, omdat Feyenoord volgens hem alleen dan kan concurreren met PSV en Ajax. Aan het einde van dit jaar moet blijken of het stadion op de oever van de Maas daadwerkelijk gebouwd gaat worden.

Feyenoord probeert de komende maanden zoveel mogelijk financiers te vinden die willen participeren in de bouw van het stadion. De club hoopt op die manier zo'n 150 miljoen euro bij elkaar te krijgen. ,,Als je zelf geen winnend staatslot kan drukken, moet je proberen geld uit de markt te halen'', zei De Jong over de zoektocht naar vermogende financiers. ,,Zelf kunnen we er geen enkele euro in stoppen. Wij bouwen het stadion ook niet, we worden alleen de bespeler. We gaan heel hard werken om het benodigde geld bij elkaar te krijgen.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.