Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord moet tonnen betalen aan Sturm Graz voor aangerichte schade door hooligans

Feyenoord moet tonnen betalen aan Sturm Graz voor aangerichte schade door hooligans

11 nov 2022, 00:00

Aanhangers van Feyenoord hebben naar schatting voor een kwart miljoen euro schade aangericht aan de Merkur Arena in het Oostenrijkse Graz. Tijdens en na de wedstrijd tussen de Rotterdammers en Sturm Graz braken er ongeregeldheden uit.

"We schatten de schade op een bedrag tussen de 250- en 300.000 euro", vertelt Gerald Pototschnig van Stadion Graz Liebenau in gesprek met RTV Rijnmond. "Met karatetrappen hebben de supporters vervolgens de rolluiken kapot getrapt. Uit angst hebben de twee dames zich verstopt in een kast, terwijl de supporters alles kapot maakten. In de kast kregen de dames ook nog last van de pepperspray die de politie naar de relschoppers spoten. Ze hebben echt gevreesd voor hun leven."

Sturm Graz gaat tijdens de winterstop de boel zoveel mogelijk proberen op te knappen. "Dan kunnen we een deel van de schade repareren. Maar het water zit zelfs achter de tegelwanden van de toiletgedeelten. Ik verwacht dat die stukken pas in de zomer kunnen worden hersteld. Wij betalen die rekening en leggen die vervolgens voor aan Feyenoord. Betaalt Feyenoord de rekening niet, dan schakelen we de UEFA in", aldus Gerald Pototschnig van Stadion Graz Liebenau.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.