Terug

Volg Vandaag Inside

Femke Bol bij laatste drie voor prestigieuze atletiekprijs 'Europees atlete van het jaar'

Femke Bol bij laatste drie voor prestigieuze atletiekprijs 'Europees atlete van het jaar'

7 okt 2022, 15:00

Atletiekfederatie European Athletics heeft bekendgemaakt dat Femke Bol tot de drie kanshebbers behoort voor de prijs van Europees atlete van het jaar. De drievoudig Europees kampioene neemt het in de verkiezing op tegen de Belgische zevenkampster Nafissatou Thiam en de Oekraïense hoogspringster Jaroslava Mahoetsjich.

European Athletics onthulde half september een shortlist van tien namen, waarna publiek, aangesloten federaties, media en experts konden stemmen.

De 22-jarige Bol werd in augustus in München Europees kampioene op de 400 meter, de 400 meter horden en de 4x400 meter estafette. Een maand eerder veroverde Bol op de WK in Eugene zilver op de 400 meter horden.

Thiam (28) werd in München Europees kampioene zevenkamp en veroverde de gouden medaille op de WK. Mahoetsjich (21) greep dit jaar de wereldtitel hoogspringen indoor, veroverde zilver op de WK en kroonde zich tot Europees kampioene.

De winnares wordt op 22 oktober bekendgemaakt tijdens de Golden Track-awards in het Estse Tallinn. Sifan Hassan ontving vorig jaar de prijs na haar twee gouden medailles op de Olympische Spelen in Tokio.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.