Terug

Volg Vandaag Inside

Femke Bol bij finalisten voor verkiezing beste atlete van de wereld

13 nov 2023, 14:15

Femke Bol zit bij de laatste vijf atletes die tot beste atlete van de wereld in het jaar 2023 kunnen worden gekozen. De mondiale bond gaf de namen van de vijf finalisten in de verkiezing prijs.

Bol excelleerde afgelopen zomer op de WK atletiek in Boedapest met de wereldtitel op de 400 meter horden. Ze won ook goud met de estafetteploeg op de 4x400 meter. De Amersfoortse bleef opnieuw ongeslagen in de Diamond League op de 400 horden en ze schitterde op de 400 meter vlak met een wereldrecord indoor van 49,26 seconden. Ze liep het 41 jaar oude record van de Tsjechische Jarmila Kratochvilova uit de boeken.

Die prestaties leverden Bol in oktober al de verkiezing tot Europees atlete van het jaar op.

De rivalen van de Nederlandse atlete in de mondiale verkiezing zijn de Ethiopische Tigst Assefa (wereldrecord op de marathon), de Jamaicaanse Shericka Jackson (wereldkampioene 200 meter), de Keniaanse Faith Kipyegon (wereldkampioene op 1500 en 5000 meter, wereldrecords op 1500 en 5000 meter én Engels mijl) en de Venezolaanse Yulimar Rojas (wereldkampioene hink-stap-springen).

De winnares wordt op 11 december bekendgemaakt. Er zijn online bijna 2 miljoen stemmen uitgebracht, meldde World Athletics.

René van der Gijp liet zich eerder in Vandaag Inside lovend uit over de fantastische prestaties van Femke Bol. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.