Terug

Volg Vandaag Inside

FC Volendam keert na dertien jaar terug in de Eredivisie

FC Volendam keert na dertien jaar terug in de Eredivisie

22 apr 2022, 00:00

FC Volendam heeft zich verzekerd van een terugkeer naar de Eredivisie. De Volendammers, onder leiding van trainer Wim Jonk, wonnen de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch met 2-1 en verzekerden zich daarmee van een plek bij de eerste twee in de Keuken Kampioen Divisie.

In het seizoen 2008-2009, toen provinciegenoot AZ kampioen van Nederland werd, kwam Volendam voor het laatst uit op het hoogste niveau. 'De Heen en Weer', zoals FC Volendam wordt genoemd vanwege de vele degradaties en promoties, was het afgelopen decennium al meerdere keren dicht bij promotie.

Josh Flint zette FC Volendam vrijdag in de 21e minuut op voorsprong en na een half uur maakte Robert Mühren er 0-2 van. Voor Mühren was het al zijn 28e doelpunt van het seizoen. Sebastiaan van Bakel deed in de 77e minuut iets terug namens de Brabanders, maar Volendam hield in het spannende en grimmige laatste kwartier stand.

Het duel werd ruim 5 minuten voor tijd stilgelegd omdat toeschouwers attributen op het veld hadden gegooid. In de beginfase was er al oponthoud omdat er vuurwerk werd afgestoken.

Toen het duel na ongeveer 10 minuten was hervat, beperkte Volendam zich tot verdedigen. Invaller Torino Hunte van Den Bosch was in de slotfase nog twee keer dicht bij de gelijkmaker. Hij had de bal bij zijn eerste kans voor het intikken, maar Damon Mirani kon de bal van de lijn halen.

In de blessuretijd kreeg FC Den Bosch-verdediger Terrence Douglas een rode kaart en ook zijn trainer, Jack de Gier, werd weggestuurd door scheidsrechter Jannick van der Laan. Toen Van der Laan voor het laatst floot, was er veel ontlading in het vak van de meegereisde FC Volendam-fans.

Eerder wist FC Emmen, dat vrijdag Roda JC met 2-0 de baas was, al promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen. De Drentse koploper heeft met nog twee speelronden te gaan zes punten meer en heeft dus volgende week aan een punt voldoende voor de titel.

FC Eindhoven, de voornaamste concurrent van Volendam in de strijd om de tweede plek, won met 1-0 bij Telstar. Nummer 4 Excelsior speelde thuis met 3-3 gelijk tegen Jong AZ.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.