Terug

Volg Vandaag Inside

FC Utrecht neemt per direct afscheid van Silberbauer na dramatische seizoensstart

FC Utrecht neemt per direct afscheid van Silberbauer na dramatische seizoensstart

29 aug 2023, 09:33

FC Utrecht heeft trainer Michael Silberbauer ontslagen. Na drie wedstrijden in het nieuwe seizoen met drie nederlagen als uitkomst heeft de leiding van de Eredivisieclub besloten het dienstverband met de Deense coach per direct te beëindigen. Assistent-trainer Rob Penders neemt de taken van Silberbauer tijdelijk over. De club hoopt snel een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. FC Utrecht speelt zondag een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

De 42-jarige Silberbauer trad eind december aan bij FC Utrecht. Hij was de opvolger van Henk Fraser, die half december vertrok wegens grensoverschrijdend gedrag jegens speler Amin Younes.

Er was maandag al crisisberaad bij Utrecht na de nederlagen in de eerste drie wedstrijden in het nieuwe seizoen. Utrecht verloor achtereenvolgens van PSV, sc Heerenveen en PEC Zwolle. FC Utrecht eindigde vorig seizoen als zevende en plaatste zich voor de play-offs om Europees voetbal. Daarin dolf de ploeg het onderspit tegen Sparta, dat na het nemen van strafschoppen te sterk was.

"Eind vorig seizoen en de seizoenstart waren niet zoals we hadden gehoopt", verklaart technisch directeur Jordy Zuidam het ontslag van Silberbauer die als voetballer 113 keer in actie kwam voor de club uit de Domstad. "Gedurende het seizoen evalueren we regelmatig met de hoofdtrainer, zoals we dat nu ook gedaan hebben. We hebben samen de conclusie getrokken dat er geen stijgende lijn zat in de ontwikkeling en groei van het elftal en daaraan gekoppeld bleven de resultaten achter. Het doel om met meer energie en aanvallende intenties te spelen, is te weinig behaald. Dat zijn lastige gesprekken, waarin we open en eerlijk naar elkaar zijn geweest. Het is een moeilijk besluit en een teleurstellende dag, ook omdat Michael echt een clubman is."

"Het is niet gelukt is om stabiliteit in de ploeg te brengen", reageert Silberbauer op zijn ontslag. "Het was onze ambitie om aanvallend voetbal met energie te spelen, dat is met pieken en dalen gegaan. Opgeteld bij de start van het seizoen, is nu besloten dat onze wegen scheiden. Deze club gaat me nauw aan het hart, ook gezien mijn eerdere periode als aanvoerder. Ik gun FC Utrecht het beste, deze club blijft voor altijd aan mij verbonden."

Silberbauer was alweer de achtste trainer bij FC Utrecht, sinds het vertrek van Erik ten Hag naar Ajax op 28 december 2017. Jean-Paul de Jong, Dick Advocaat, John van den Brom, René Hake, Rick Kruys, Henk Fraser en Aleksandar Ranković gingen hem voor.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.