Terug

Volg Vandaag Inside

FC Groningen speelt bekertoernooi in speciaal shirt voor aardbevingsproblematiek

FC Groningen speelt bekertoernooi in speciaal shirt voor aardbevingsproblematiek

18 okt 2022, 13:41

FC Groningen speelt dit seizoen in het bekertoernooi met een zwart shirt, om aandacht te vragen voor de aardbevingsproblematiek in de provincie. Het shirt met daarop een seismologisch teken "refereert aan het scenario waarmee veel slachtoffers en gedupeerden van de aardbevingen te maken hebben en/of mogelijk nog te maken krijgen", licht de Eredivisieclub toe.

Op de foto's die Groningen publiceerde van het shirt, is te zien dat daar ook meerdere scheuren in zitten. Volgens de club was dat om het statement kracht bij te zetten. "We mogen niet met scheuren in het shirt spelen, dus spelen we met een onbeschadigd zwart shirt."

De aanvoerder van FC Groningen draagt sinds vorig seizoen al een speciale band met daarop hetzelfde seismologische teken. "FC Groningen wil zijn landelijke bereik gebruiken om nogmaals extra aandacht te vragen voor het leed van mensen die slachtoffer zijn van bevingen in het verzorgingsgebied van de club", meldt de club nu. Groningen speelt woensdag in de eerste ronde van het bekertoernooi tegen FC Dordrecht voor het eerst in het nieuwe tenue.

Eerder deze maand was er wederom een aardbeving in het gebied, bij Wirdum met een kracht van 3.1. Ook speelde de afgelopen weken de parlementaire enquêtecommissie, waarin betrokkenen werden gehoord over de aardgaswinning in Groningen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.