Terug

Volg Vandaag Inside

FC Groningen mist Blokzijl tegen Ajax vanwege VWO-examen economie

FC Groningen mist Blokzijl tegen Ajax vanwege VWO-examen economie

16 mei 2023, 14:04

FC Groningen moet het in het restant van het gestaakte thuisduel met Ajax doen zonder verdediger Thijmen Blokzijl. De 18-jarige voetballer, die op de bank zat tijdens de eerste ruim 9 minuten van het Eredivisieduel van zondag, heeft dinsdag een eindexamen. FC Groningen verschijnt met dezelfde elf spelers aan de aftrap als zondag.

Ook Ajax begint met hetzelfde elftal aan de wedstrijd, die om 15.00 uur in Groningen verdergaat bij een 0-0-stand. Volgens de regels moeten clubs met zoveel mogelijk dezelfde spelers aan de aftrap verschijnen bij de rest van een gestaakte wedstrijd. Alleen in het geval van blessures kan daarvan worden afgeweken.

De wedstrijd werd zondag al na zo'n 10 minuten definitief gestaakt omdat er rookbommen op het veld waren gegooid. Ook rende een gemaskerde supporter het veld op met in zijn handen een spandoek met daarop een tekst gericht aan de directie van Groningen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.