Terug

Volg Vandaag Inside

FC Barcelona betaalt hoogste gemiddelde jaarloon

FC Barcelona betaalt hoogste gemiddelde jaarloon

23 dec 2019, 14:10

Barcelona blijft de hoogste salarissen van alle sportclubs betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van Sporting Intelligence. Het gemiddelde jaarsalaris van Frenkie de Jong en zijn ploeggenoten zou 11,4 miljoen euro bedragen. Topverdiener Lionel Messi zou voor een bruto basisloon van ruim 58 miljoen euro op de loonlijst staan.

Real Madrid zou op de tweede plaats staan, met een gemiddeld loon van 10,4 miljoen euro, gevolgd door Juventus met 9,4 miljoen euro. Van alle profcompetities ligt het gemiddelde loon het hoogst in de NBA, de basketbalcompetitie voor Amerikaanse en Canadese ploegen (3,7 miljoen euro).

Het gemiddelde loon van de voetballers in Premier League is voor het eerst hoger dan 3 miljoen euro. Het gemiddelde salaris per week ligt op ruim 71.000 euro, een bedrag dat de afgelopen twee jaar met 11.000 euro is gestegen. In Engeland is Manchester City de club die het hoogste bedrag kwijt is aan salarissen. Daar verdienen de spelers gemiddeld 157.000 euro per week, exclusief bonussen.

Er staan geen Nederlandse clubs op de ranglijst. Dat komt omdat Sporting Intelligence in het voetbal alleen de vijf grootste competities van Europa heeft onderzocht.

VIDEO - 'Boskamp zat in een 'All-You-Can-Eat-Hotel op zijn geld te wachten'

'Boskamp zat in een 'All-You-Can-Eat-Hotel op zijn geld te wachten'
2:14
'Boskamp zat in een 'All-You-Can-Eat-Hotel op zijn geld te wachten'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.